logo

Уряд дозволив витрачати сертифікати за зруйноване житло на придбання нового,

шмигаль

Кабінет міністрів ухвалив рішення , яке дозволить використовувати сертифікати за знищене житло у межах програми "єВідновлення".

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи засідання уряду у п’ятницю, 3 листопада.

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено 2,5 млрд грн на компенсаційні сертифікати. Тисячі українців зможуть придбати нове житло взамін того, що повністю знищили російські терористи. Ми даємо справедливу компенсацію й одночасно стимулюємо будівельну галузь нашої економіки", – сказав Шмигаль.

На цьому ж засіданні Кабінет міністрів виділив 4 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури для виплат компенсацій за пошкоджене та зруйноване внаслідок війни майно.

Читайте також: "єОселя": Українці отримали кредити на 6 мільярдів для купівлі житла

Як повідомлялося, з 1 серпня українці можуть через "Дію" подати заяву на компенсацію та отримати житловий сертифікат для купівлі нового житла в рамках другого етапу реалізації державної програми "єВідновлення".

Подати заяву можуть тільки одноосібні власники житла, чия оселя: зруйнована через бойові дії після 24 лютого; не підлягає відновленню; розміщена на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій; право власності на неї є в Державному реєстрі речових прав. Крім того, власник житла не повинен мати судимості за злочини проти основ національної безпеки.

Очікується, що отримані у якості компенсації за зруйноване житло за програмою "єВідновлення" ваучери також можна буде використати, оплативши ними перший внесок за програмою доступного іпотечного кредитування "єОселя".

Автор: Михайло Орлюк



Масштабные обыски в офисах и домах родственников хозяина «Евроинвеста» подтверждают наличие семи уголовных дел в отношении Андрея Березина?
Где скандальный олигарх Андрей Березин? Последнее видео с его участием – попытка скрыть постыдный факт его бегства из России?
Почему олигарх Березин сбежал из России и зачищает свою биографию в интернете?
Бизнес на политике: как выглядят многомиллиардные активы сына покойного лидера ЛДПР Владимира Жириновского
Как покойный Жириновский применял к партии либерально-денежный подход и причем тут его невестка Гришаева
Гришаева Надежда Сергеевна: хозяйка ландромата семейства Жириновского в шаге от санкций ЕС и США
ЗАО Партия: Как ЛДПР стала бизнесом для семьи и окружения Владимира Жириновского
Гришаева Надежда Сергеевна начала масштабную зачистку интернета: в чем причина?
Бывшая невестка Жириновского Надежда Гришаева пыталась удалить расследование об отмывании денег покойного лидера ЛДПР в Европе из интернета

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.