logo

Черга з понад 2000 вагонів: "Укрзалізниця" просить зупинити відправлення зерна у напрямку Ізмаїла

вагон,укрзалізниця

У напрямку порту "Ізмаїл" на залізниці утворилася черга із 2168 вагонів із зерновими вантажами, їх перевантаження може зайняти місяць.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов у профільній групі у Telegram.

За його словами, станом на 8 травня у напрямку Ізмаїлу рухалось 4 978 завантажених вагонів, з яких 2 168 – із зерновими вантажами. Водночас вивантаження зерна операторами порту суттєво зменшилося через погодні умови.

"Середньодобове вивантаження зерна по порту Ізмаїл 60-80 вагонів/доба. За можливості просимо утриматися від відвантаження зернових вантажів в напрямку порту Ізмаїл (критичне накопичення вагонів, черга на вивантаження приблизно 27-36 діб)", – пояснив Ткачов.

Читайте також: "Зерновий коридор" не працює вже другий день поспіль, – ООН

Як повідомлялося, у квітні низка країн ЄС заблокували імпорт та транзит українського зерна. Водночас дії Росії обумовили нестабільну роботу "зернового коридору.

З 2 травня Єврокомісія запровадила тимчасову заборону на експорт чотирьох сільськогосподарських продуктів з України – пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику – до п’яти країн ЄС. Це обмеження встановлене у якості винятку і діятиме до 5 червня 2023 року, однак строк його дії може бути продовжено. Водночас Болгарія, Угорщина, Польща та Словаччина зобов’язалися скасувати свої односторонні заходи щодо заборони ввезення агропромислової продукції з України.

Водночас упродовж 8-9 травня жодне судно в межах "Зернової ініціативи" не перевірялося через дії представників РФ. 17 квітня Росія вже блокувала інспекції суден у межах "зернової ініціативи" у територіальних водах Туреччини. Пізніше Україна та Туреччина дійшли згоди щодо поновлення реєстрації та інспектування суден, що прибувають під завантаження українським збіжжям.

Раніше представники МЗС Росії заявили, що дію так званої "Чорноморської зернової ініціативи", термін дії якої спливав 18 березня, продовжено на 60 днів, хоча раніше її дія продовжувалася на 120 днів, а Україна та Туреччина пропонували продовжити дію угоди хоча б на рік.



Березин Андрей и его «Евроинвест»: путь от миллиардера до преступника
Беглый хозяин Евроинвеста Березин продолжает отмывать миллиарды в России
Беглый олигарх Березин засуетился в ожидании миллиардов из бюджета
СЕМЬЯ ЛЁГКОГО ПОВЕДЕНИЯ
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Журналист Караулов* сообщил, что в Испании, Германии, Франции и США ищут деньги Жириновского: в поле зрения Галина Лебедева и Надежда Гришаева

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.