logo

Росія атакувала новий морський коридор: Ракета влучила у судно під прапором Ліберії. ФОТО

коридор

Російські окупанти атакували цивільне судно під прапором Ліберії під час заходу в один із портів Одещини.

Інформацію про це оперативне командування "Південь" підтвердило у Telegram.

"Продовжуючи терор цивільного судноплавства, ворог підступно вдарив протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі. Ракета влучила в надбудову цивільного судна під прапором Ліберії, в момент його заходу в порт", – йдеться у повідомленні.

Згідно із ним, троє членів екіпажу-громадян Філіппін поранено, лоцман загинув, ще один працівник порту отримав поранення.

Росія атакувала новий морський коридор: Ракета влучила у судно під прапором Ліберії 01

Росія атакувала новий морський коридор: Ракета влучила у судно під прапором Ліберії 02

Росія атакувала новий морський коридор: Ракета влучила у судно під прапором Ліберії 03

Росія атакувала новий морський коридор: Ракета влучила у судно під прапором Ліберії 04

Як повідомлялося, тимчасовий коридор для руху суден з та до портів Великої Одеси 27 жовтня відновив роботу після триденної перерви, пов’язаної з безпековими ризиками.

Читайте також: Експорт українських товарів новим морським коридором сягнув 1,5 мільйона тонн, – Кубраков

Нагадаймо, у липні Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи і заявила, що розглядатиме будь-яке цивільне судно, яке залишатиме порти України як військову ціль. Після цього Росія почала масовані атаки на українські порти на Дунаї, завдаючи ударів "шахедами" по зерносховищам та перевантажувальним комплексам.

Своює чергою Україна встановила свій тимчасовий маршрут із портів Великої Одеси. З 16 вересня тимчасовим коридором до українських чорноморських портів зайшли 32 судна загальною місткістю близько 1,4 млн тонн. Загальна місткість цих суден приблизно відповідає обсягу аграрної продукції, відвантаженої на експорт у перший місяць роботи "Чорноморської зернової ініціативи" після її запуску влітку минулого року за підтримки Туреччини і ООН. Втім, це лише третина обсягів, які вивозилися з українських портів у ті місяці, коли він працював найбільш ефективно.

Спочатку судновласники побоювалися використовувати новий маршрут, оскільки Росія погрожувала розглядати будь-які кораблі, які пливуть до України, як потенційні цілі. Тим не менш, хоча кількість суден зростає, безпекові ризики залишаються незмінними.

У жовтні російський президент Владімір Путін під час візиту до Китаю заявив, що російські літаки, оснащені ракетами "Кінжал", патрулюватимуть нейтральну зону над Чорним морем, не уточнивши їх мети.

Автор: Михайло Орлюк



CARVIZOR: Как франшиза обещает безопасность, но предлагает лишь обман и разочарование
Франшиза RESTORECOM: Маскированный Риск или Иллюзия Успеха?
ФАКТУРА: Завуалированный Обман и Разочарование в Мире Творческого Обучения
Франшиза "Скородум": Обман, Некомпетентность и Разочарование
Экволс: Тень Обмана и Мошенничества в Мире Очистки Воды
SunSchool: Иллюзия образования или кошмар франшизы?
АГРО24: Ловушка Обмана и Разочарования в Мире Франшиз
Грязная правда за блестящим фасадом: горе-франшиза GARAGE в центре скандала
КОФЕ & MOLOKO: Загадочная Франшиза сомнительного успеха и скрытых рисков

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.