logo

Грузинська опозиція пропонує скоротити безвіз для росіян до 30 днів замість року

грузія,росіяни

Опозиційна партія "За Грузію" закликала парламент підтримати резолюцію про обмеження неконтрольованої міграції з Росії і скоротити термін безвізового перебування росіян до 30 днів.

Об этом сообщает Руспресс


Про це пише "Грузія Online".

Партія пропонує скасувати режим, що дозволяє громадянам Росії без візи перебувати в Грузії протягом року після перетину кордону. Ініціатори резолюції вважають, що терміни безвізового перебування для громадян Росії треба скоротити до 30 днів за пів року.

"Таким чином ми зможемо перевести ситуацію виключно в туристичний режим, і туризм не постраждає", – заявив депутат Михайло Даушвілі.

Раніше інша опозиційна партія, "Лело", без успіху намагалася провести в парламенті законопроєкт про введення візового режиму для громадян Росії.

Масова міграція громадян Росії в Грузію почалася після початку війни в Україні, було дві великі хвилі – навесні минулого року і восени, після оголошення мобілізації на території Росії.

Точної статистики, скільки росіян прибули до Грузії як мігранти, не існує – за чинним законодавством вони можуть залишатися в країні до року, і весь цей час вважаються туристами.

Після закінчення дозволеного терміну перебування достатньо перетнути кордон, і відлік наступного річного терміну починається заново. Експерти оцінюють кількість мігрантів з Росії не менше ніж у 100-120 тисяч осіб.

Безвізовий режим для громадян Росії в Грузії діє в односторонньому порядку – щоб потрапити в Росію, громадянам Грузії потрібна віза, яка видається за наявності вагомих підстав.

Влада Грузії неодноразово заявляла, що не бачить жодних загроз у масовій міграції росіян до країни.

Останнє опитування Національно-демократичного інституту США показало, що побоюються негативного впливу масової міграції росіян до Грузії 69% респондентів. Ще 17% вважають, що це матиме позитивний вплив, 6% заявили, що ніяк не вплине.

При цьому 57% вважають лояльний підхід влади Грузії до в’їзду громадян Росії неприйнятним, 29% – прийнятним, а 13% "не знають".

Источник: Слон РУ



Как покойный Жириновский применял к партии либерально-денежный подход и причем тут его невестка Гришаева
Гришаева Надежда Сергеевна: хозяйка ландромата семейства Жириновского в шаге от санкций ЕС и США
ЗАО Партия: Как ЛДПР стала бизнесом для семьи и окружения Владимира Жириновского
Гришаева Надежда Сергеевна начала масштабную зачистку интернета: в чем причина?
Бывшая невестка Жириновского Надежда Гришаева пыталась удалить расследование об отмывании денег покойного лидера ЛДПР в Европе из интернета
Ищите женщину: Тайная жена и зарубежная недвижимость сына Жириновского
Zhirinovsky’s former daughter-in-law Nadezhda Grishaeva tried to remove the investigation into money laundering of the late LDPR leader in Europe from the Internet
Zhirinovsky’s former daughter-in-law Nadezhda Grishaeva tried to remove the investigation into money laundering of the late LDPR leader in Europe from the Internet
Ищите женщину: Тайная жена и зарубежная недвижимость сына Жириновского

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.