logo

Сенат США може змінити пакет Байдена на $100 мільярдів для України та Ізраїлю

байден

Запит президента США Джо Байдена на $106 млрд на національну безпеку, який містить допомогу Україні та Ізраїлю, стикнувся з проблеми у Конгресі.

Зокрема, як пишуть Politico і The Wall Street Journal, Сенат може відхилити такий проєкт або внести кардинальні зміни у запит, передає Forbes.

Низка республіканців у Сенаті налаштована "нехарактерно песимістично" щодо перспектив цієї ініціативи.

Як зазначає Politico, Сенат контролюється демократами, але їм буде потрібно не менше девʼяти голосів республіканців, щоб ініціатива пройшла.

Розбіжності в Сенаті щодо цієї пропозиції можуть стати причиною блокування запиту або внесення змін до нього. Зокрема, члени Республіканської партії сперечаються щодо доцільності включення допомоги Ізраїлю та Україні в один пакет. Деякі члени партії хочуть, щоб Сенат розглянув питання допомоги Ізраїлю окремо.

"Вони повинні бути відокремлені. Ізраїльський компонент має беззаперечну підтримку, і ми можемо досягти цього дуже швидко. Я просто вважаю, що тактично це кращий підхід", – сказав сенатор-республіканець Марко Рубіо у вівторок.

Водночас високопоставлений член Сенату з питань збройних сил, республіканець Роджер Вікер сказав, що він "абсолютно" підтримує прийняття рішення єдиним пакетом. Він визнав, що конференція "розкололася" з цього питання, але передбачив, що "тверда більшість у Палаті представників і Сенаті" може підтримати цю ініціативу.

WSJ зазначає, що розбіжності щодо цього питання натякають на те, що допомога Україні стала "політично непопулярною" серед низки республіканців.

Минулого тижня республіканець Том Коттон назвав запит Байдена "мертвим". Він заявив, що Республіканська партія в Сенаті візьме на себе ініціативу та розробить альтернативний законопроєкт.

Як повідомлялося, 20 жовтня президент США Джо Байден спрямував бюджетний запит до Конгресу для виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки та підтримки союзників і партнерів США. Запит передбачає виділення коштів на загальну суму $106 мільярдів. У тому числі $61,4 мільярда – на допомогу для України, $14,3 мільярда – на зміцнення оборони Ізраїлю, а також $10 мільярдів на гуманітарні заходи, які включатимуть значну допомогу палестинським мирним жителям.

Автор: Юлiя Недашківська



Уголовный след сбежавшего Питерского бизнесмена Андрея Березина: сколько лет за решеткой может провести махинатор
Будет ли объявлен в международный розыск хозяин Евроинвеста Андрей Березин? Юристы бизнесмена готовятся к процедуре экстрадиции
У владельца «Евроинвеста» Андрея Березина добавилось проблем – следствие заявило об отмывании 17 миллиардов рублей через его структуры
Бывшая невестка Жириновского Надежда Гришаева пыталась удалить расследование об отмывании денег покойного лидера ЛДПР в Европе из интернета
ЗАО Партия: Как ЛДПР стала бизнесом для семьи и окружения Владимира Жириновского
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Ищите женщину: Тайная жена и зарубежная недвижимость сына Жириновского
Grishaeva Nadezhda and dirty money from Zhirinovsky’s common fund: Ibiza, Florida, Barcelona, Moscow
ЗАО Партия: Как ЛДПР стала бизнесом для семьи и окружения Владимира Жириновского

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.