logo

Крим все ближче: у ЗСУ вимальо­вуються цікаві перспективи на півдні

Читать на русском

Крим все ближче: у ЗСУ вимальо­вуються цікаві перспективи на півдні

Крим все ближче: у ЗСУ вимальо­вуються цікаві перспективи на півдні

Стратегічні напрямки, які головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний озвучив в колонці The Economist, дають чіткі відповіді на те, як вийти з цієї патової ситуації, яка на сьогодні склалася на лінії фронту. Що стосується поточної ситуації, то на Авдіївському напрямку ворог все ще намагається оточити Сили оборони – безуспішно. А от на лівому березі Херсонщини наші бійці продовжують розширювати плацдарм. Про це в етері "Апостроф TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

Питання Залужного

Залужний дає чіткі відповіді, як зрушити з мертвої точки і вийти з цієї патової ситуації, яка на сьогодні склалася на лінії фронту. Ці п’ять основних напрямків, які оголосив Залужний, під силу нашим партнерам.

До речі, наближається черговий "Рамштайн", на якому можна вирішити питання передачі нам новітніх засобів РЕБ, радарів протибатарейної боротьби і збільшення кількості артилерії у складі ЗСУ, причому у достатній кількості. А у питанні з дронами треба більше покладатися на себе.

Так, нам потрібні високоточні ракети, зокрема зі збільшеною дальністю до 300 км, і з осколково-фугасним зарядом. Тому що касетна ракета не руйнує, а бореться з відкрито розташованою, легкоброньованою технікою ворога і особовим складом. А фугасні ракети якраз використовуються для знищення складів ворога.

Авдіївка

Росіяни люблять символізм. У них ось була дата 4 листопада, так званий день народного єднання. Зараз на носу 7 листопада – 100 років їхнього більшовизму. І тому, щоби зробити Путіну подарунок, вони все тиснуть і тиснуть. Це більше політичне, ніж військове завдання. Якби не політичний наказ, то такі втрати не варті того, щоб штурмувати Авдіївку.

Залізницю перейти ворогу не вдалося. Ті, хто переходив залізницю, були вибиті або знищені. Більш того, терикон не контролюється ворогом. Він знаходиться у сірій зоні і контролюється нашим вогнем. Плюс ворог не може закріпитися на підступах до "Коксохіму". Водночас за рахунок авіації і артилерії ворог намагається місто перетворити на руїни. Штурми ж проводяться пішим порядком, а техніку бережуть.

Лівобережжя Херсонщини

Призначення нового російського командувача на цей напрямок поки що ніяк на ситуацію не вплинуло. І наші морпіхи разом з бійцями ССО ведуть активні бойові дії на лівому березі. Тут вимальовується дуже цікава ситуація. Від Олешків до перешийку близько 80 км. І якщо створити плацдарм і підтягнути наші РСЗВ, то ми зможемо діставати до Армянська і залізниці, яка веде з Криму.

Ворог не має серйозних укріплень на лівому березі і це бумеранг підриву Каховської ГЕС. Вода позмивала основні укріплення рашистів і мінні поля, які вони там наставили. Побудувати все заново вони не встигли, та й зараз не встигають. Якщо нам вдасться розширити глибину плацдарму до 20 км і більше, то тоді основна маса російської артилерії буде відсунута від лівого берега річки Дніпро і можна буде наводити понтонні переправи, щоб переправляти важку техніку на лівий берег. Так, там залишиться загроза авіації і ракет, але й це можна вирішити за рахунок прикриття системами ППО і РЕБ.



Березин Андрей и его «Евроинвест»: путь от миллиардера до преступника
Беглый хозяин Евроинвеста Березин продолжает отмывать миллиарды в России
Беглый олигарх Березин засуетился в ожидании миллиардов из бюджета
СЕМЬЯ ЛЁГКОГО ПОВЕДЕНИЯ
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Журналист Караулов* сообщил, что в Испании, Германии, Франции и США ищут деньги Жириновского: в поле зрения Галина Лебедева и Надежда Гришаева

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.