logo

"Готуємось до найжахливішої зими": у МЗС відповіли, чим Німеччина може замінити постачання Taurus

Читать на русском

"Готуємось до найжахливішої зими": у МЗС відповіли , чим Німеччина може замінити постачання Taurus

За словами Дмитра Кулеби, росіяни найближчими місяцями готуються знову атакувати українські електростанції, щоб залишити населення без електрики та опалення. У зв’язку з цим Берлін може допомогти убезпечити інфраструктуру.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловився про небажання Німеччини надавати Україні далекобійні ракети Taurus. Україна готова з цим змиритися, але за однієї умови. Про це він розповів в інтерв’ю Welt, яке було оприлюднено 5 листопада.

За його словами, якщо Берлін готовий надати Києву на зиму додаткові системи протиповітряної оборони, тоді питання постачання необхідного озброєння можна буде відкласти.

"Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми заплющимо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємося захистити наші електростанції краще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами", – заявив Кулеба.

Зараз Україна продовжує працювати з партнерами над питанням, щоб ракети все ж таки опинилися в арсеналі ЗСУ. Глава МЗС зазначив, що Німеччина дотримується дуже високих моральних стандартів, але не береться до уваги, який величезний поворот вона вже зробила.

Ще одне питання, якого торкнувся дипломат, стосувалося військової допомоги Заходу в цілому. За його словами, Київ продовжує нарощувати виробництво власного озброєння та мілітаризує економіку. Це необхідно для того, щоб менше залежати від союзників.

Україна не може постійно розраховувати на підтримку США, адже після виборів президента в 2024 році можуть відбутися різні сценарії і Київ має бути до цього готовим.

"Нам доведеться почекати і подивитися. Але ми готуємося, тому що не можемо дозволити собі залежати виключно від американської підтримки. Тому ми зараз вкладаємо величезні кошти у власне виробництво всіх видів озброєнь, значно нарощуємо обсяги випуску та мілітаризуємо нашу економіку", – підсумував Кулеба.

різне queiqxeidzkiukant



Nadezhda Grishaeva as a nominee for Daniella Invest: an ideal refuge for Zhirinovsky capital
Бывшая невестка Жириновского Надежда Гришаева пыталась удалить расследование об отмывании денег покойного лидера ЛДПР в Европе из интернета
Давид Александрович Гарсия, однозначно
The journey of Nadezhda Grishaeva: From champion to money launderer
Игорь Лебедев «обчистил» баскетболистку Надежду Гришаеву
"Дриблинг" Гришаевой, или где искать "заначку" Жириновского?
Бизнес на политике: как выглядят многомиллиардные активы сына покойного лидера ЛДПР Владимира Жириновского
Grishaeva Nadezhda and dirty money from Zhirinovsky’s common fund: Ibiza, Florida, Barcelona, Moscow
Zhirinovsky’s former daughter-in-law Nadezhda Grishaeva tried to remove the investigation into money laundering of the late LDPR leader in Europe from the Internet

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.