logo

Реабілітація військових із ампутаціями: як відбувалися перші Всеукраїнські змагання з адаптивного гольфу

Реабілітація військових із ампутаціями: як відбувалися перші Всеукраїнські змагання з адаптивного гольфу

Після важких поранень та втрати кінцівок військовослужбовці із Київщини та Львівщини вчилися не лише ходити вже металевими ногами, але й опанували один із адаптивних видів спорту – гольф. Команди тренувалися порізно, аби зрештою продемонструвати свої навички під час змагань, які відбулися 30-31 жовтня. Хто став лідером та виборов право представляти Україну у Сполучених Штатах Америки, читайте в матеріалі «Моєї Київщини»

У процесі реабілітації військових є декілька надважливих нюансів. По-перше, це процес комплексний. Зокрема, коли йдеться про втрату кінцівок, то відновлення не завершується виготовленням та встановленням протеза. Тут важливе все: від проведення самої ампутації – до прийняття свого нового тіла та соціалізації.

По-друге, одним із вагомих чинників пришвидшення реаблітації є спільнота однодумців, відтак чимало ветеранів російсько-української війни знаходять підтримку та сенс життя у спорті.

Існує чимало адаптивних видів спорту, розроблених для людей із інвалідністю. Популярні як одиночні змагання (веслування на тренажерах, стрільба з лука, велоспорт, плавання, настільний теніс чи біг, стрибки в довжину, штовхання ядра та метання диска), так і командні (волейбол сидячи, баскетбол та регбі на кріслах колісних, а також гольф). Специфіка в тому, що змагаються між собою ті, у кого аналогічні або ж схожі травми.

Під патронатом почесного президента Всеукраїнської федерації гольфу, депутата Київської облради Олега Корбана та члена Правління ВФГ і власника гольф-клубу “Едем” Ігоря Кривецького 30-31 жовтня відбулися перші Всеукраїнські змагання з адаптивного гольфу для військових із ампутаціями.

Участь взяли 8 гольфістів. Чотири гравці з Львівщини та стільки ж із Київщини. Столичний регіон представляли військовослужбовці, які наразі проходять реабілітацію в Київській обласній клінічній лікарні №2: В’ячеслав Цюх, Давид Юнг і Костянтин Картавцев. З початку травня вони тренувалися на полі гольф-клубу Козина. До слова, упродовж усього гольф-сезону реабілітацію гольфом там пройшли 175 військових із ампутаціями.

Львів’яни – пацієнти реабілітаційного центру “Superhumans”, що у Винниках, неподалік міста Лева. До змагань тренувалися на маленькому полі, тож уперше мали досвід гри на великому.

Гравцям неабияк пощастило з погодою: було тепло та сонячно. Та передусім – цікаво та весело. Як зауважили у Всеукраїнській федерації гольфу, наразі є 10 гравців, які зацікавлені й надалі займатися адаптивним гольфом. Тож їх вирішили познайомити між собою, аби вони здружилися та мали командний дух.

Із-поміж гравців обирали чотирьох найкращих. Саме вони у складі збірної представлятимуть нашу країну на лютневих змаганнях у США із тамтешніми ветеранами з ампутованими кінцівками.

Чемпіоном турніру став Костянтин Кашула, другу позицію розділили Давид Юнг і В’ячеслав Цюх. А бронзу змагань отримав Дмитро Лисенко. Усіх учасників нагородили дипломами та цінними подарунками.

Це була перша сторінка розвитку адаптивного реабілітаційного гольфу в Україні. Далі – більше, обіцяють організатори. Адже цей спорт – це не змагання задля змагань, а можливість українським військовослужбовцям знайти однодумців, отримати нові позитивні емоції та враження, а також довести насамперед собі, що їм під силу підкорити п’єдестали ще багатьох чемпіонатів.

Невеличкий спойлер – наступного сезону Всеукраїнська федерація гольфу планує провести сімейний турнір із адаптивного гольфу. Тож разом із військовими з ампутаціями зможуть позмагатися й близькі їм люди.



Березин Андрей и его «Евроинвест»: путь от миллиардера до преступника
Беглый хозяин Евроинвеста Березин продолжает отмывать миллиарды в России
Беглый олигарх Березин засуетился в ожидании миллиардов из бюджета
СЕМЬЯ ЛЁГКОГО ПОВЕДЕНИЯ
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Мойщица грязных денег Жириновского Гришаева Надежда Сергеевна «переплелась» с Леонидом Слуцким
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Журналист Караулов* сообщил, что в Испании, Германии, Франции и США ищут деньги Жириновского: в поле зрения Галина Лебедева и Надежда Гришаева

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.