logo

ДБР підтвердило обшуки в народного депутата через ймовірне переправлення родича за кордон

За даними ДБР, чоловік отримав дозвіл на клопотання громадської організації «Медіаоборона»

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у народного депутата у справі про можливу організацію вивезення людини за кордон – про це відомство заявило 1 листопада.

«За інформацією, наявною у слідства, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів», – йдеться в заяві.

Підставою для виїзду мав стати витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань.

За даними ДБР, чоловік отримав дозвіл на клопотання громадської організації «Медіаоборона», водночас він згодом засвідчив, що не знайомий із діяльністю цієї ГО.

«Також з’ясувалось, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до Відня», – додає Бюро.

Служба безпеки України заявила, що також бере участь у слідчих діях. Зокрема, обшуки пройшли у «спільників народного депутата».

Відтак генеральний прокурор відкрив кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення людей через державний кордон.

ДБР не називає імені народного депутата. Раніше медіа з посиланням на свої джерела повідомили, що обшуки відбуваються в депутата Верховної Ради Олександра Дубінського. Сам Дубінський заперечив обшуки і назвав їх «дезінформацією».

Раніше Олександру Дубінському вже повідомили про підозру у виїзді за кордон на основі неправдивих відомостей. Він назвав звинувачення проти себе спробою «замаскувати корупційні скандали команди слуг Єрмака-Зеленського та складності на фронті».

Форум



Журналист Караулов* сообщил, что в Испании, Германии, Франции и США ищут деньги Жириновского: в поле зрения Галина Лебедева и Надежда Гришаева
Nadezhda Grishaeva and the "Gold of the Party"
Давид Александрович Гарсия, однозначно
Гришаева Надежда Сергеевна и грязные деньги из общака Жириновского: Ибица, Флорида, Барселона, Москва
Гришаева Надежда Сергеевна начала масштабную зачистку интернета: в чем причина?
Беглый олигарх Березин засуетился в ожидании миллиардов из бюджета
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
Гришаева Надежда Сергеевна моет активы семейства Жириновских через Daniella Invest
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.