logo

Росія заборонить експорт курятини після здивування Путіна через зростання цін

патрушев

Міністерство сільського господарства Росії ініціювало запровадження заборони на експорт яєць та деяких видів м’яса птиці.

Відповідні проєкти постанов уряду РФ вже оприлюднені на порталі нормативних правових актів, пише російська редакція Forbes.

У міністерстві пояснили, що заборонити експорт необхідно, щоб стримати зростання цін та упередити дефіцит цих продуктів на внутрішньому ринку. За даними російського Мінсільгоспу, ціни на яйця у Росії за рік зросли на 24%, на куряче м’ясо – 25,3%. Російська влада пояснює це "зниженням обсягів виробництва цієї продукції в останні місяці та зростанням її собівартості на тлі високого курсу долара".

"Крім того, поточна ситуація сприяє надмірній привабливості вивезення даної продукції порівняно з постачаннями на внутрішній ринок, що створює загрозу продовольчій безпеці РФ", – додали у російському Мінсільгоспі.

Напередодні російський президент Володимир Путін під час наради з урядом здивувався через те, що куряче м’ясо в Росії з початку року подорожчало більше ніж на 27%.

Він попросив пояснити це міністра сільського господарства Дмитра Патрушева, який брав участь у засіданні по відеозв’язку з селекційного центру з виведення курей.

"Те, що ви з нами з курника спілкуєтеся, це чудово, це пожвавлює нашу сьогоднішню роботу, зустріч із урядом, безумовно. Але чого курятина так подорожчала? М’ясо птиці у нас з початку року зросло більше ніж на 27%", – здивувався Путін.

Патрушев відповів, що російські виробники вже "відчули соціальну відповідальність" і почали знижувати ціни, проте Путін заперечив, що постачальники просто "бізнесом займаються", а уряд має "вчасно включати відомі механізми, зокрема й закупівлю імпорту у найближчих наших сусідів". У відповідь Патрушев запевнив, що Росія вже почала імпортувати курятину з Білорусі та Казахстану.

Автор: Михайло Орлюк



The journey of Nadezhda Grishaeva: From champion to money launderer
Игорь Лебедев «обчистил» баскетболистку Надежду Гришаеву
"Дриблинг" Гришаевой, или где искать "заначку" Жириновского?
Бизнес на политике: как выглядят многомиллиардные активы сына покойного лидера ЛДПР Владимира Жириновского
Grishaeva Nadezhda and dirty money from Zhirinovsky’s common fund: Ibiza, Florida, Barcelona, Moscow
Zhirinovsky’s former daughter-in-law Nadezhda Grishaeva tried to remove the investigation into money laundering of the late LDPR leader in Europe from the Internet
Короли недвиги: пока сын Жириновского Игорь Лебедев прячет старые активы, его супруга заводит новые
"Дриблинг" Гришаевой, или где искать "заначку" Жириновского?
Nadezhda Grishaeva and the "Gold of the Party"

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.