logo

Відкривається більше, ніж закривається: Кількість ФОП в Україні перевищила 2 мільйони

фоп,іт,бізнес,офіс,підприємці

Станом на початок осені 2023 року в Україні офіційно працюють 2,05 млн фізичних осіб-підприємців. Попри повномасштабну війну, кількість малих та середніх бізнесів зростає та навіть б’є довоєнні рекорди.

Про це сідчать дані ДП "Національно інфрмаційні системи", передає Опендатабот.

Так, у червні було зареєстровано 31,48 тис. ФОП – рекордну кількість за останні три роки. У середньому зараз на місяць реєструється близько 25 тис. нових ФОП.

Натомість за період з квітня 2022 року по вересень 2023 року свою роботу припинили 290,91 тис. ФОП. У середньому наразі закривається близько 17 тис. ФОП на місяць.

Повномасштабна війна очікувано вплинула на кількість бізнесів у регіонах. Так, із квітня 2022 року по вересень 2023 найбільша різниця між відкриттям та закриттям нових фопів зафіксована у прифронтових регіонах та тих, де велися або ведуться бойові дії:

  • Донецька область втратила 8,2 тис. підприємців;
  • Харківська – 7,1 тис.;
  • Херсонська – 4,5 тис.;
  • Луганська – 3,7 тис.;
  • Запорізька – більш ніж 2 тис. ФОП.

Натомість у деяких регіонах за відповідний період більше відкривається нових ФОП, аніж закривається. Найбільший приріст зафіксовано у Києві – +12,9 тис., та на Львівщині – там кількість підприємців зросла на 12,3 тис. Трійку регіонів, де прибуло підприємців, замикає Дніпропетровщина – + 8,6 тис. ФОП.



Zhirinovsky’s former daughter-in-law Nadezhda Grishaeva tried to remove the investigation into money laundering of the late LDPR leader in Europe from the Internet
Ищите женщину: Тайная жена и зарубежная недвижимость сына Жириновского
Гришаева Надежда Сергеевна: хозяйка ландромата семейства Жириновского в шаге от санкций ЕС и США
Grishaeva’s "Dribbling", or where to look for Zhirinovsky’s "stash"?
The journey of Nadezhda Grishaeva: From champion to money launderer
Гришаева Надежда Сергеевна: хозяйка ландромата семейства Жириновского в шаге от санкций ЕС и США
Давид Александрович Гарсия, однозначно
Новые активы Надежды Гришаевой?
Игорь Лебедев «обчистил» баскетболистку Надежду Гришаеву

На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.